30 octubre 2013

Coaching de dramatúrgia i guió amb l’Albert Tola al Centre Estudi

Benvolgudes i benvolguts,
obro convocatòria per a fer nous coachings d’escriptura dramàtica (guió audiovisual i text teatral) amb mi al Centre Estudi Arts Escèniques. El Coaching de dramatúrgia són lasses unipersonals de durada espefífica en funció del teu projecte. Us adjunto el flyer i la informació per si pogués ser del vostre interès.
Gràcies per la vostra atenció.
Salutacions,
Albert Tola

 

El coaching de dramatúrgia al Centre Estudi
El coaching de dramatúrgia és unipersonal i està obert a autors, autors – adaptadors, actors, directors, escenògrafs, i a tots aquells que estiguin interessats en la dramatúrgia escènica, perquè la proposta parteix de la base de que no només els autors es confronten a processos dramatúrgics, sino que el coneixament dels seus mecanismes i la vida interna de les peçes és essencial per tots aquells que treballen qualsevol vessant de les arts escèniques. Tot i que l’enfóc del coaching és teatral, no es descarten projectes audiovisuals, o plantejaments que no sabem encara quina és la forma més eficaç de expressar-los narrativament. La durada i quantitat de sessions requerides per cada coaching es decidirà en una primera trobada en funció de les necessitats de cada procés i de cada autor o lector d’un text.
Tot i que l’enfoc del coaching és principalment teatral, no es descartaràn projectes audiovisuals, o la idea embrionària dels quals encara no sàpiga quina és la forma més adecuada per ser plasmada el més eficaçment possible des d’un punt de vista narratiu.

La durada i quantitat de sessions requerides per cada coaching es decidirà en una primera trobada en funció de les necessitats de cada procés i de cada persona.

Tot i així, es proposa d’entrada la possibilitat de la següent estructura pedagògica:

1) Un primer bloc de treball en que les trobades es produeixen en principi en una periodicitat de quinze dies, perquè hi hagi temps per treballar, però es mantingui un seguiment quotidià.

2) Un segon bloc, de valoració i repàs del material generat com a mínim un mes i mig més tard, perquè hi hagi prou temps per adquirir perspectiva sobre els texts o les lectures realitzades.

El temps de mitja de les sessions de treball serà d’una hora i mitja, tot i que això pot variar i adaptar-se orgànicament a les necessitats del procés de cada dramaturg. El mateix s’aplicarà en la periodicitat de les trobades, que es produïràn en funció del ritme de cadascú.

El preu del coaching es decidirà també en funció de dites variables, i es proposarà i pactarà en aquesta primera sessió prèvia.

L’Albert Tola es dedica a donar classes d’escriptura dramàtica des del 2006. Llicenciat com a dramaturg al Institut del Teatre, va complementar la seva formació dramatúrgica als seminaris d’escriptura dramàtica de la Sala Beckett amb José Sanchís Sinisterra, a la Universitat de les Arts, Berlin, i a la Escola d’Estiu San Miniato, Itàlia. Per citar una part destacada i resumida de la seva activitat artística, direm que ha estrenat i publicat en català, castellà i francès les seves obres Salento (Andrea Segura, Nou Tantarantana), El darrer secret del James Dean (Roberto Romei, Nou Tantarantana) en la editorial Nova Escena, i ha vist publicades les peces El Desenterrament i La suor de les teves mans quan tremolen, part de l’espectacle col·lectiu Mein Kapital (Cristina Yañez, Cuarta Pared), coordinat pel grup de dramaturgs de El Astillero, de Madrid. Ha estrenat les seves dramatúrgies i adaptacions de Els Baixos Fons, de Maxim Gorki (Carme Portacelo, Teatre Nacional de Catalunya), Molts Records per Ivanov (Pep Tosar, Círcol Maldà), Somnis de Somnis (Pep Tosar, Sala Muntaner), Michael Kohlhaas (Roberto Romei, Centre Dramàtic de Terrassa), Èdip Rei del Pop (Marta Gil, Temporada Alta), Els Accidents del Petit Príncep (Miquel Àngel Raió, Teatre Principal de Palma). Ha treballat com a dramaturgista amb la Irene Mattiolo a Alemanya i Suïssa (Les amargues llàgrimes de Petra von Kant, de Reiner- Werner Fassbinder, El Fred de Jon Fosse). Ha donat classes i coordinat el departament de guió al C.E.C.C (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya) i a Bande à Part, entre d’altres espais pedagògics, on ha estat assistent de professors com Abilio Estévez i Theresia Walser. Ha traduït pels escenaris a autors com Heinrich von Kleist, Heiner Müller, Deah Loher, Peter Handke, Falk Richter, entre d’altres. El seu llargmetratge “Interferències”, dirigit i coescrit per Pablo Zarezeansky, ha rebut el Premi Oficial del Jurat al Festival Cinemariche, Génova.