La nostra agenda

16 juny 2014 - 30 juny 2014

Cinefòrum a La Biblio – tots els dilluns

– Dilluns 16 de juny a les 19:00 hores.

Cinema mexicà: Mecánica Nacional.

L’excel·lent comèdia de Luis Alcoriza, filmada en 1972 i que fa una radiografia sense concessions de la personalitat mexicana. Més de quaranta anys han passat i encara segueix sent actual en molts aspectes. Considerada entre les millors cent pel·lícules de la Història del Cinema Mexicà. Excel·lents interpretacions de Manolo Fábregas, Lucha Vila, Héctor Suarez, Sara García, Gloria Marín i Pancho Córdova.

No editada en DVD a Espanya.

Sinopsi:
L’amo d’un taller mecànic va amb la seva família i amics a presenciar el final d’una carrera d’actuacions, la qual cosa dóna lloc a una sèrie de situacions caòtiques i desenfrenades.

 

 

Captura de pantalla 2014-06-12 a las 18.42.32

 

 

 

 

Comencem una nova temporada del Cinefòrum de La Biblio!

Us convidem cada dilluns a les 19:00 hores, amb la següent programació:

  • Primer dilluns del mes –  Cinema i teatre
  • Segon dilluns del mes – Cinema mexicà
  • Tercer dilluns del mes – Cinema policíac
  • Darrer dilluns del mes – Pel·lícules insòlites

 

– Dilluns 2 de juny a les 19:00 hores.

Exposició i passi de la deliciosa pel·lícula italiana Vita di Cani (Vida de gossos), que segueix les peripècies d’una modesta companyia de varietats a la Itàlia dels anys 50.

Producció italiana de l´any 1950.

Les peripècies d´una modesta companyia de varietats d´un còmic de segona anant de “bolos” per la Itàlia de postguerra. Un excel.lent poètic i divertit homenatge al món de les varietats i els comediants modestos.

Dirigida per Steno i Mario Monicelli (dos dels més grans directors de la comèdia italiana). Produïda per Carlo Ponti. Interpretada per Aldo Fabrizzi (contemporani de Totó i un dels grans, grans còmics italians i referent de Sordi-Tognazzi-Manfredi…), Marcello Mastroianni (en un dels seus primers papers), Gina Lollobrigida (que feia el seu debut cinematogràfic). Fotografia de Mario Bava (que esdevindria en un dels mestres del cinema de terror italià) i música del gran Nino Rota.

 

 

– Dilluns 26 de maig a les 19 hores.

Dones al FarWest

Amb motiu del 25 aniversari de la primera caravana de dones organitzada pels solters del poble de Plan (Pirineu Aragonès), podrem veure

CARAVANA DE MUJERESWESTWARD THE WOMEN

Captura de pantalla 2014-05-21 a la(s) 19.52.07

Produïda el 1952. Dirigida per William A. Wellman. Interpretada per Robert Taylor-Denise Darcel-John McIntireHope Emerson… Duració: 118 minuts.

El passi per televisió daquesta pel·lícula, basada en fets reals, va ser la inspiració de la primera caravana de dones realitzada a Espanya. En parlarem del tema i parlarem de la pel·lícula que va dirigir Icíar Bollaín, Flores de otro mundo, sobre una caravana de dones a un poble de Castilla (2000).

Exposició de westerns en què les dones han estat protagonistes principals (Johnny Guitar, Brigada de mujeres, Mujeres fuera de la ley, Belle Star, Rápida y mortal, 4 mujeres y un destino-Bad Girls…).

Tots els assistents i socis que ho desitgin seran obsequiats amb cupons de sis euros de descompte per poder comprar DVD a l’FNAC. També informarem dels llocs on poder comprar les pel·lícules que es podran veure a l’exposició.

Hi ha una edició per a col·leccionistes de Caravana de Mujeres, dins Los Imprescindibles de El Corte Inglés, amb un documentat llibret.

 **********

– Dilluns 19 de maig : El Thriller-Cinema Policíac.

THE NARROW MARGIN-LA LINEA ESTRECHA

Un model de pel.lícula de sèrie B. Produïda el 1952, amb sols 72 minuts de duració és un model narratiu (guió i translació fílmica). Un exemple de ritme i de plans i fotografia característica del gènere.

Dirigit per Richard Fleischer que dirigiria a continuació inoblidables pel.lícules com 20.000 leguas de viaje submarino (1954-La millor adaptació de Jules Verne al cinema), Los Vikingos (1958), Barrabás (1961-superproducció bíblica), Viaje alucinante (1966-Un viatge per dins del cos humà), Doctor Dolittle (1967-musical), El estrangulador de Boston (1968), Tora-Tora-Tora (superproducció històrica sobre l´atac japonès a Pearl Harbour) i Soylent Green-Cuando el destino nos alcance (1973-una de les millor pel.lícules del cinema fantàstic, sobre un futur massificat i sense natura).

Tots els assistents, així com tots els socis, disposen de vals de 6 euros de descompte per poder comprar DVDs (entre ells el de la pel.lícula), a l’FNAC.

Entrada gratuïta.

Us hi esperem.

 

***************

 

 

Dilluns vinent, dia 12 de maig, projectem la pel·lícula: Dos tipos de cuidado.

Un dels grans èxits de la història del cinema mexicà, amb Jorge Negrete i Pedro Infante.

Pel·lícula no editada en Espanya. Produïda el 1952.

Durada: 96 minuts.

Entrada gratuïta.

 

Us hi esperem.

 

 

 

Lloc: Associació Cultural La BiblioMusiCineteca - Vila i Vilà 76 baixos - Barcelona

Horari: 19:00 hores

Preu: Gratuït